Om mig

Mitt namn är Sandra, jag och min fästman Sebastian bor på landet med alla våra tjejer utanför Smålandsstenar på gränsen till Halland.

 

Hur det hela började:

Jag fick min första hund när jag fyllt 18 efter 5 års tjatande. Mitt stora hundintresse kom först när jag var 13 när vi tog bort familjens labrador. Däremot valet av hund var inte självklart, min mamma ville att jag skulle köpa en liten hund för att underlätta men de hundarna jag ville ha dög inte åt henne så valet föll på Cavalier king charles spaniel. Men efter att jag hade läst mycket om rasen insåg jag att den inte var speciellt frisk och jag ville självklart ha en hund utan en massa problem. När jag var 16 träffade min pappa en kvinna som födde upp Irländsk röd setter och vi började prata och höll kontakten och 2005 föddes hennes andra kull och jag blev erbjuden en fodertik. Min mamma var däremot fortfarande emot en stor hund men när valparna var 4 veckor fick hon följa med och titta på dem och efter det var hon såld och det är så mitt hundliv började.  

 

Idag:

Mitt hundintresse har vuxit mycket sedan jag skaffade Ruby och med det även hundantalet här hemma. Jag är inne på min 12:e i ordningen och jag är väldigt intresserad av olika raser pga att dem skiljer sig mycket i temperament och utseende. Jag anser att man lär sig mer om man inte väljer samma ras varje gång men självklart ska man välja den ras som känns rätt men det är inte fel att testa något nytt ibland!

Med mina egna hundar tävlar jag i lydnad, utställning, rallylydnad, nosework, HtM/freestyle och viltspår. Jag har tävlat agility men har fått sluta pga mitt knä. Jag är väldigt noga med att välja den hundsporten som passar just min/mina hundar eftersom det ska vara roligt för oss båda.  

Jag blev utbildad Allmänlydnadsinstruktör hösten 2011 och i maj 2012 blev jag även utbildad Agilityinstruktör. Jag hoppas även på att inom en inte alltför avlägsen framtid kunna utbilda mig till Rallylydnadsinstruktör. Just nu håller jag på att gå SKKs uppfödarutbildning och jag har avklarat 4 delkurser av 7 stycken.  

 

Målet med min uppfödning:

Mitt mål är att få fram friska, trevliga och bra familje- och tävlingshundar. För mig är stabilt temperament och hälsa det absolut viktigaste hos en hund, bra motor och snygghet är en bonus! Funktionen och möjligheten att fungera i en familj och dagens samhälle är det absolut viktigaste!

Jag kan säga direkt att är ni ute efter en ren utställningshund har ni kommit till fel kennel, jag anser självklart att mina hundar ska följa rasstandarden. Jag strävar efter att ta fram hundar som får excellent på utställning men dem blir inga storvinnare. Jag tycker själv att utställning är väldigt roligt men det är inte det viktigaste! Alla hundar jag använder i avel kommer vara utställda med minst very good. 

För mig är det självklart att använda hundar som är HD & ED röntgade! Mitt mål är att enbart kunna välja friröntgade föräldrar till mina valpar. Men om jag väljer att avla på en hund med C höfter måste den hunden ha något alldeles extra och ha en bra familjebild när det gäller höfterna bakåt och runtomkring. Jag skulle ALDRIG få för mig att para en hund med C på höfterna med något annat än en hund som är friröntgad, delvis A eller B på höfterna. Föräldrarna kommer också i möjligaste mån vara patella undersökta och gjort tester som är viktiga för just den rasen. Båda föräldrarna ska ha genomgått ett BPH/MH och har dem meriter inom olika grenar/utställning är det ett stort plus.  

Jag kommer inte bedriva avel i någon stor skala utan det blir en kull när vi har något som vi anser är bra och vill behålla något själva efter. Är ni intresserade kan ni få vänta ett tag på er valp. Tar jag en kull ska det vara för att jag tror att tiken kommer lämna bra hundar som uppfyller mina krav och medför något gott till rasen. Jag kommer para mina tikar högst 2 gånger beroende på kullstorlek då jag tycker att det är tillräckligt och första parningen blir inte innan dem fyllt 3 år. Jag anser att 3 kullar är absolut max eftersom jag inte vill fresta på mina tikar i onödan, jag vill ha dem i god vigör långt upp i åldrarna och för att dem är aktiva tävlingshundar och ska klara av sitt "jobb" på bästa sätt.  

 En vän sa till mig när jag startade min kennel att du måste välja om dina hundar ska vara avelshundar eller tävlingshundar och mitt självklara svar är tävlingshundar!

 

/1-maj-utstallningen.jpg

 

/lydnadstavling-i-ullared-26-maj-2.jpg

 

Kalender 2019

15 december - Nosework TEM inomhus i Varberg 

27 december - Rallylydnadstävling i Tånga hallen, Vårgårda 

28 december - Inofficiell Utställning i Tånga hallen, Vårgårda 

 

Kalender 2020 

4 januari - Utställning & Nosework TSM på My dog i Göteborg 

19 januari - Noseworktävling i Höör 

25 januari - Lydnadstävling i Värnamo 

1 februari - Vinterspecialen i Tånga hed, Vårgårda 

8 februari - Utställning i Fredricia, Danmark

15 februari - Rallylydnadstävling i Värnamo 

16 februari - Noseworktävling i Örkelljunga 

22 februari - Noseworktävling i Varberg 

23 februari - Valp & veteran utställning i Hässleholm 

5 mars - Lydnadstävling i Värnamo 

7 mars - Lydnadstävling i Lotushallen, Slöinge 

15 mars - HtM tävling i Ulricehamn

21 mars - Rallylydnadstävling i Ulricehamn 

22 mars - Noseworktävling i Borås 

29 mars - Utställning i Malmö 

16 maj - BPH för Fairytale kullen 

13 september - BPH i Örkelljunga